Ministerul Educaţiei vrea să dea afară bătaia din şcoli

Ministerul Educaţiei a demarat astăzi programul social “Afară cu bătaia din şcoli”. Guvernul urmăreşte, prin acest program, să îi scoată în curtea şcolii pe toţi elevii care îşi rezolvă problemele cu pumnul. “Scopul este să-i facem să se bată în aer liber, mai ales că acum a venit primăvara”, a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Oficialii din minister consideră că e inacceptabil ca elevii să se bată în sălile de clasă, unde sunt incomodaţi de o grămadă de bănci, din cauza cărora ar putea să se rănească. În plus, sănătatea copiilor are de suferit dacă aceştia stau prea mult în spaţii închise. Pentru a nu rămâne cu sechele de pe urma anilor de şcoală, este recomandat ca elevii să iasă în curtea şcolii să se bată sau să fie bătuţi, chiar daca asta înseamnă întreruperea unei ore.

 

Daniel Funeriu: “Atunci când copilul e tâmpit şi nu înţelege teorema împărţirii cu rest, nu trebuie să-l apuci imediat de păr şi să-l dai cu capul de bancă. Elevul trebuie scos afară şi abia acolo trântit la pământ şi lovit cu picioarele în coaste de către profesorul care s-a săturat să explice a mia oară. E adevărat, asta duce la întreruperea orei, dar dezvoltarea armonioasă a elevului este prioritară.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
24 martie 2010 06:25

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult