Ministerul Sănătății ia atitudine: Masa de paște va fi considerată tentativă de sinucidere

La sesizarea mai multor ONG-uri de protecție a românilor, Ministerul Sănătății din România a decis să ia o serie de măsuri și să califice orice masă de paște peste 2 kg de mâncare drept tentativă de sinucidere. „Nici un om care vrea să trăiască nu-ți înfinge cârnații și drobul în gât de parcă ar fi înghițitorul de săbii. E clar că vrea să moară și de aici trebuie să începem lungul drum către vindecare”, a declarat un psiholog al ministerului. 

Reprezentanții ministerului spun că pentru a preveni viitoarele morți trebuie antrenată o nouă categorie profesională, cea de psiho-chef, care poate afla ce necazuri se află în spatele tentativei de sinucidere și recomanda o salată pentru fiecare formă de depresie. „Aceste lucruri trebuie tratate cu delicatețe, dacă te-a părăsit iubita, încearcă cu un borș amar ca lacrimile tale, dacă ai divorțat un rasol de vită, dacă ai probleme la locul de muncă, niște dovlecei în pesmet”, spun specialiștii în psihonutriție. 

În momentul de față legea prevede sancțiuni drastice pentru cei care încearcă să se sinucidă, care pornesc de la amendă de 500 de lei și 12 puncte penalizare pe carnet și ajung până la pedeapsa cu închisoarea.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

14 aprilie 2015 14:08
Citește mai mult despre: ambulanta salvare sinucidere

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult