Ministrul Funeriu vrea să reintroducă orele de educaţie cinică în programa şcolară

Ministerul Educaţiei a anunţat că vrea să reintroducă orele de educaţie cinică în şcoli. De la anul, elevii de clasa a cincea şi a şasea vor învăţa ce înseamnă spiritul cinic pentru a şti cum e bine să te porţi în societate.

Ministrul Funeriu a precizat că elevii trebuie să deprindă spiritul cinic şi cetăţenesc încă de mici. Mai târziu, dacă au apucat să crească având unele idealuri înalte, nu se mai pot adapta la viaţa reală.

Pentru orele de educaţie cinică, Ministerul va angaja profesori de ultimă speţă. De obicei, aceştia sunt racolaţi din rândul studenţilor chiulangii şi delăsători care, deşi nu merg la cursuri, reuşesc să termine cumva facultatea.

La orele de educaţie cinică, elevii deprind valorile societăţii „în care am avut ghinionul să ne naştem”, după cum scrie în primul capitol al manualului.

De exemplu, dacă găseşte pe stradă un portofel plin cu bani, elevul e bine să dea dovadă de spirit cinic şi să nu-l înapoieze. Ce, dacă posesorul portofelului ar găsi ceva, ar da fuga la poliţie să predea ceea ce nu-i aparţine?

Atunci când văd că o bătrânică oarbă, în baston, are nevoie de ajutor să treacă, strada elevul trebuie să exclame nepăsător: “Eee, ţi-ai trăit traiul, mamaie! Nu-ţi ajunge? Cristian Nemescu a murit la 26 de ani.” În caz că mai sunt oameni prin preajmă, copilul trebui să se întoarcă spre ei şi să le zică: “Spuneţi şi voi, n-am dreptate?”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
18 octombrie 2010 14:56

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult