Ministrul Sănătăţii: românii nu vor mai putea lua boli decât din farmacii şi spitale

Pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor cetăţenilor îngrijoraţi că nu vor mai apuca să prindă anul acesta bolile de sezon, Ministerul Sănătăţii a anunţat că de la 1 noiembrie toate bolile vor putea fi luate fără reţetă de la farmacie, din spitale şi din policlinici. De asemenea, pentru bătrânii nedeplasabili, care nu pot ieşi din casă pentru a lua o boală, medicii de familie vor avea disponibil un mic stoc de boli grave pe care li le vor duce la uşă.

„Ne dorim ca tot românul să se poată bucura de bolile specifice anotimpului rece”, spune ministrul Ladislau Ritli. „Totuşi, trebuia să facem ordine şi în acest sector, nu era normal ca oamenii să ia boli de cine ştie unde.” În anii precendenţi, susţine Ritli, oamenii erau nevoiţi să ia boli din cele mai diverse susre: pentru bolile mai obişnuite, precum gripa, ei apelau la rude sau la colegi de serviciu care aveau deja aşa ceva, dar în timp ce Ebola şi alte maladii exotice puteau fi luate numai de la negru.

„Nu luaţi boli de la necunoscuţi”, avertizează ministrul, „nu ştiţi ce pot conţine. În anii trecuţi mulţi au luat celebra gripă asiatică sperând că îi va ţine la pat cel puţin o lună şi au fost extrem de dezamăgiţi de faptul că după vreo zece zile s-a fâsâit. Dacă luaţi boli pe sub mână, riscaţi să plecaţi acasă convinşi că aţi luat ceva grav şi a doua zi dimineaţă să vă treziţi sănătoşi tun.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
2 noiembrie 2011 11:57

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult