Legea fumatului în spații închise nu-i totuna cu legea pământului. Nu poți impune lege pe această glie fără să te gândești și la Dumnezeul care te-a lăsat pe pământ. Așa au filozofat clienții unui birt din Vaslui unde, de când a promulgat președintele legea privind fumatul în spații închise, o icoană a început să fumeze. 

icoana-birt-fumeaza.jpg

„Dimineața, când am venit să beau și eu o tărie să-mi fac curaj să mă apuc de băut, am văzut un punct roșu în dreptul icoanei. Când m-am uitat mai bine, era de fapt o țigară aprinsă, care apăruse de nicăieri. Fără îndoială că e o țigară sfântă, pentru că, deși fumează încontinuu din ea de trei zile, ea nu se termină și nu se stinge niciodată”, a declarat un client frecvent al locului, Ghiocel Asimionesei. 

Pelerinii s-au adunat degrabă la minune, să se roage, să dea scrumul la o parte și, mai ales, să-i ceară un foc. Mai mulți credincioși au aprins lumânările de împărtășanie de la icoană și au lăsat ofrande în bani și pachete de țigări. Legenda spune că, dacă te rogi la icoana care fumează, vei găsi de fiecare dată când te arde buza un chiștoc pe jos. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Vaslui au precizat că în cazul icoanei nu se poate da amendă, întrucât aceasta este rânduiala bisericească, iar Biserica este scutită de amenzile lumești.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Sunday, 31.01.2016 10:25 Social

National Cinematografic