Minute nelimitate cu medicul de familie! Trebuie doar să decupezi SIM-ul din cardul de sănătate

Cu siguranţă ai râs de botoşănenii care au încercat să-şi introducă noile carduri de sănătate în bancomate, dar ştiai care e, de fapt, scopul acestora? Potrivit CNAS, cardul de sănătate poate fi decupat în formă de mini-SIM sau micro-SIM şi folosit pentru convorbiri nelimitate cu medicul de familie.

“Cipul din cardurile de sănătate serveşte drept cartelă SIM şi este compatibil cu majoritatea telefoanelor GSM de pe piaţă”, spune Onufrie Rîuleţ, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii. “Odată ce aţi tăiat cardul conform şablonului potrivit, trebuie doar să introduceţi cartela în telefon, să vă setaţi PIN-ul şi beneficiaţi de minute nelimitate cu medicul de familie şi o rudă desemnată drept aparţinător.”

“În plus, SIM-ul de sănătate vă permite să chemaţi oricând ambulanţa în caz de nevoie”, adaugă Rîuleţ. “Deţinătorii de carduri de sănătate premium îşi vor putea activa, complet gratuit, şi extraopţiunea lunară de 150 minute de consultaţii prin telefon. Aceasta include 60 de minute cu specialişti în medicină alternativă: homeopaţi, alchimişti, frenologi sau pederaşti.”

Experţii recomandă atenţie mare la tăierea cardului de sănătate, pentru că dintr-un mini-SIM (formatul clasic) se poate decupa un micro-SIM, dar reversul nu este valabil.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
5 mai 2015 18:04

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult