Miracol de ziua lui Eminescu! I-a spus soţiei că e la bere şi ea i-a zis „O, rămâi”

Poetul neamului românesc veghează asupra poporului său chiar și la secole de la trecerea sa în eternitate. Lumea uită, măcinată de grijile și necazurile zilnice că Mihai Eminescu a fost, înainte de toate, bărbat, și în această calitate chiar și El mai stătea la o bere cu băieții în timp ce Veronica Micle îl aștepta acasă.

Și iată, chiar de ziua sa, un bărbat a simțit binecuvântarea poetului când i-a trimis un mesaj soției că mai rămâne un pic în oraș pentru încă o berică. Femeia i-a răspuns în versurile marelui poet: „O, rămâi”.

Dar lucrurile nu s-au încheiat aici. Când a venit noaptea acasă soția l-a întâmpinat recitându-i „În al umbrei întuneric te asamăn unui prinţ, ce se uit-adânc în ape cu ochi negri şi cuminţi”. Apoi l-a ajutat să se așeze pe canapea, având în vedere cât se clătina și borborosea beat, susurându-i drăgăstos la ureche „Eu te văd răpit de farmec cum îngâni cu glas domol în a apei strălucire întinzând piciorul gol”, o referire evidentă la faptul că a venit atât de mangă încât s-a descălțat la intrare în casa scării să nu facă zgomot.

15 ianuarie 2022 09:31
Citește mai mult despre: bautura eminescu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult