Moaștele din rucsac sunt nimic! Un cocalar l-a furat cu totul pe Sf. Dumitru și l-a agățat la retrovizoare

Evlavia și pioșenia din ultimele zile au fost înlocuite în Dealul Mitropoliei de stupoare și revoltă. Enoriașii au aflat consternați că obiectul pasiunii lor, trupul fostului om și actual sfânt Dumitru, a fost subtilizat de un anume Geani, cocalar de prin partea locului. Acesta a profitat de îmbulzeala din jurul raclei, dar și de faptul că, în focul pupatului, toți credincioșii țineau ochii închiși, ca să funcționeze mai bine înrâurirea moaștelor.

Astfel, nevăzut de nimeni, Geani a plecat nestingherit cu Sfântul Dumitru sub braț, lăsându-i pe enoriași, practic, cu buzele-n vânt. Totuși, intențiile lui nu par necurate, Geani dovedindu-se tipul de cocalar cu frica lui Dumnezeu, întrucât a luat moaștele doar ca să le agațe la oglinda retrovizoare a BMW-ului său. El a postat deja pe Facebook selfie-uri cu moaștele de pe parbriz, lăudându-se că s-a asigurat pe viață de „ce.a ma.i protecțe @ trafik kre o am yo sio sa vede.ț k numai fake Geani nici 1 acident k dak e de keva m,ă ajută sfintu ks scap dăn orce să moare moajtele dk v.Ă mințex!!!!”.

Polițiștii au intrat deja pe fir, dar se văd din start puși în dificultate. Deși hoțul e cunoscut, nu poate fi reținut căci prin chiar fapta sa a căpătat protecția divină. Ca să fie sigur, Geani s-a și încuiat în mașină cu sfântul, unul atât de important încât automat puterile i se extind dincolo de stricta protecție în trafic, punându-l pe Geani la adăpost chiar și de problemele cu legea. Experții teologi spun că singura șansă a polițiștilor e să fure la rândul lor niște moaște, dar mai puternice decât ale lui Geani, pe care să le pupe suficient cât să-l contracareze pe Sfântul Dumitru și să-l prindă, într-un final, pe hoț.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Timesnewroman.ro, acum și în format print. Almanahul TNR, 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Scris de Harald
28 octombrie 2016 18:10
Citește mai mult despre: cocalar moaste

Alte articole

Vezi mai mult