România ecologică! Sute de mii de ţărani au curăţat în timp record toate cursurile de apă ale patriei. Până mai ieri sufocate de PET-uri şi gunoaie, râurile curg acum cristaline ca în preistorie, perioada în care se află România de fapt. Disperaţi că n-au în ce trage vinul de anul acesta, ţăranii s-au îmbulzit să scoată toate PET-urile de prin toate răgăliile.curatare_peturi_rau.jpg

Au fost situaţii în care ţăranii s-au şi încăierat pe PET-uri, apărând acuzaţii că unii fac speculă. În cele din urmă ţăranii s-au înţeles să ia din râuri doar PET-urile aruncate de ei, din dreptul curţii lor, dar şi aici au apărut probleme: “De când bei tu Cola, bă, că te-am văzut doar cu Frutti Fresh vara asta!”, ar fi una din acuzaţii.

Evident, în timp ce le reciclează, ţăranii nu uită să verifice dacă a mai rămas ceva prin PET-uri, storcându-le pe gât sistematic. Un alt secret din bătrâni este că PET-ul vechi, la fel ca butoiul, nu se spală niciodată: “Cu anii, vinul tras în aceste PET-uri ia o culoare şi un buchet similare cu cele ale marilor vinuri franţuzeşti”, spun ţăranii.

Scris de TNR | Thursday, 17.10.2019 14:21 Social

National Cinematografic