Mobilizare exemplară! Ţăranii au adunat toate PET-uri din râuri, ca să tragă vinul în ele

România ecologică! Sute de mii de ţărani au curăţat în timp record toate cursurile de apă ale patriei. Până mai ieri sufocate de PET-uri şi gunoaie, râurile curg acum cristaline ca în preistorie, perioada în care se află România de fapt. Disperaţi că n-au în ce trage vinul de anul acesta, ţăranii s-au îmbulzit să scoată toate PET-urile de prin toate răgăliile.

Au fost situaţii în care ţăranii s-au şi încăierat pe PET-uri, apărând acuzaţii că unii fac speculă. În cele din urmă ţăranii s-au înţeles să ia din râuri doar PET-urile aruncate de ei, din dreptul curţii lor, dar şi aici au apărut probleme: “De când bei tu Cola, bă, că te-am văzut doar cu Frutti Fresh vara asta!”, ar fi una din acuzaţii.

Evident, în timp ce le reciclează, ţăranii nu uită să verifice dacă a mai rămas ceva prin PET-uri, storcându-le pe gât sistematic. Un alt secret din bătrâni este că PET-ul vechi, la fel ca butoiul, nu se spală niciodată: “Cu anii, vinul tras în aceste PET-uri ia o culoare şi un buchet similare cu cele ale marilor vinuri franţuzeşti”, spun ţăranii.

Scris de TNR
17 octombrie 2019 14:10
Citește mai mult despre: PET

Alte articole

Vezi mai mult