Mobilizare generală în Vrancea! Rezerviștii au primit ordin să vină la culesul viei

Mii de vânceni au primit astăzi la poștă ordinul de mobilizare și vor pleca la culesul viei imediat ce li s-a comunicat. Pe lângă ordin, vrâncenii primesc și un bilet dus din localitatea de domiciliu spre una din marile zone viticole ale județului, precum Panciu, Odobești sau Vârteșcoiu. Rezerviștii au primit și armamentul, adică foarfecă sau cosor, precum și cazarmamentul, adică ladă, coș de cules și gumari rezistenți.

Vrancea se bazează pe 4 batalioane motorizate, cu tractor și remorcă, însoțite de infanterie, dar surse din județ susțin că nu ar exista suficiente zdrobitoare de struguri, așa că efectivele noastre se vor baza tot pe propriile picioare în lupta cu mustul.

Propaganda din Vrancea susține însă că nu ar fi vorba de o mobilizare, ci de o Operațiune Specială de Cules, urmând să fie eliberate câteva mii de hectare de vie de strugurii extremiști: ”Conțin mult zahăr, trebuie să-i eliminăm și să transformăm acest zahăr în ceva util pentru societate, adică într-un alcool rubiniu sau auriu. Operațiunea va dura cel puțin trei ani, până se va da cep la primul butoi din această operațiune”, spune Decebal Popescu, șeful statului major viticol Vrancea din Vârteșcoiu.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
23 septembrie 2022 11:55
Citește mai mult despre: mobilizare rezerviști vie vrancea

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult