Cea mai importantă sărbătoare religioasă din zona Moldovei se desfășoară în aceste zile în toate județele ocupate de moldoveni. Supranumită „Ramadanul moldovenesc”, sărbătoarea reprezintă singura săptămână din an în care moldovenii muncesc de dimineața până la apusul soarelui. 

moldovean muncind.jpg

„În aceste zile trebuie să tragem mustul în butoaie și să-l punem la fermentat. E mult de muncă, trebuie lucrat repede să nu se borșească. Apoi totul trebuie pus în beci, la rece, să fie pentru tot anul. Practic, n-ai timp nici să te atingi de băutură, suntem ca animalele”, a declarat un lider moldovean, Ghiocel Asimionesei. 

Altfel, moldovenii privesc cu invidie pe cei din restul țării care muncesc tot timpul anului. „Ăia clar sunt bogați, câtă vie să ai de culegi la ea tot anul?”, spun locuitorii moldovei. Anul acesta vinul va fi un pic sec, că nu au fost inundații importante, dar pe de altă parte nu o să aibă gust de mâl, că nu s-au umplut beciurile cu apă și jandarmi veniți să le scoată apa de-acolo. 

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Tuesday, 27.09.2016 17:49 Social

National Cinematografic