Moda brazilor de plastic, un dezastru pentru codrii seculari de plastic ai României

Insistența cu care așa-ziși ecologiști au promovat în disperare bradul de plastic de Crăciun ca alternativă la brazii naturali nu a rămas fără urmări. Păduri întregi de brazi de plastic au dispărut din România, țară care, în 1985 avea, conform unui raport al Green Peace, cele mai mari păduri de plastic virgine din întreaga Europă.

„Defrișarea fără discernământ a lăsat versanți dezgoliți, pe-acolo mai crește doar gazon de plastic. În plus este afectat întregul ecosistem, este distrus habitatul ursuleților de pluș, care sunt în pericol să ajungă specie pe cale de dispariție”, a avertizat Decebal Popescu, președintele fundației „Mai mult verde artificial”. În ultimii ani au dispărut multe viețuitoare ale codrilor de plastic, cum ar fi donaldul de cauciuc, cocoșul de tablă și rața sălbatică de cadă.

Mult mai îngrijorător este faptul că, în afara sezonului de iarnă, brazii de plastic sunt defrișați cu miile de hectare și trimiși în Austria, unde nici măcar nu sunt folosiți ca atare. Aceștia sunt băgați în gatere de plastic, transformați în scânduri sau cherestea și din ei se fac scaune și mese de plastic pentru terase, pe care le vând înapoi românilor!

Scris de Ef
19 decembrie 2018 13:12
Citește mai mult despre: brazi plastic defrișari

Alte articole

Vezi mai mult