Modificări în Codul Rutier: femeile vor obţine mult mai greu permisul de conducere

Modificările aduse recent Codului Rutier, cu scopul creşterii siguranţei pe şoselele României, nu îi vizează doar pe conducătorii de scutere, ci şi pe femei, principalele vinovate pentru majoritatea accidentelor rutiere. Astfel, începând cu luna viitoare, condiţiile pentru acordarea permisului de conducere femeilor vor fi înăsprite drastic.

“Ne-am inspirat din politica de siguranţă rutieră a Arabiei Saudite, un etalon în domeniu. Practic, sperăm să reducem radical numărul de femei care obţin permisul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere. “Se va institui şcoala de şoferiţe, care va dura şase ani şi va include, pe lângă cursuri teoretice, şi tratamente hormonale intensive, menite să le inducă femeilor, pe cât posibil, un comportament masculin în trafic.”

Peste 1000 de membre ale unor ONG-uri feministe sunt hotărâte să picheteze sediul Guvernului în semn de protest. Acestea au primit un mesaj de susţinere din partea site-ului Youtube, în care se precizează: “O mie de femei încercând să parcheze simultan în Piaţa Victoriei! Va fi cu siguranţă un spectacol grandios, comparabil cu deschiderea Jocurilor Olimpice”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
19 septembrie 2012 08:09

Alte articole

Vezi mai mult