Modificări la Codul Rutier. Poliţiştii vor fi obligaţi să-ţi dea flashuri cu 2 km înainte de radar

Gata cu abuzurile! După ultimele modificări ale Codului Rutier, șoferii îi pot da blană fără grijă. Ca să poți fi tras pe dreapta, trebuie ca polițiștii să-ți dea ei înșiși flashuri, cu cel puțin 2 km înainte de radarul propriu-zis.

Mașina trebuie să fie inscripționată corespunzător. Trebuie să scrie mare RADAR pe ea și să aibă desenat pe ea un polițist cu un nas de clovn, ca să-ți atragă mai bine atenția. După ce îți dă flashuri, polițistul trebuie să întoarcă, să te depășească, să ia un avans de 2 km, să oprească, să pornească radarul și dacă mai depășești viteza legală în acel punct atunci poate să te amendeze.

”E o modificare de bun simț, pentru că oamenii chiar se grăbesc. Nu e ca și cum noi i-am împiedica pe polițiști să-și facă meseria. Doar că trebuie să fie extrem de buni ca să ne mai prindă”, declară deputatul care a inițiat modificarea. 

O altă modificare e că după ce ți-a scris amenda polițistul trebuie să ajungă înaintea ta la tine acasă și să ți-o bage în poștă și, dacă nu o găsești, amenda se anulează. Mai mult, amenda se anulează și dacă scrii pe procesul verbal ”Nu am chef să plătesc amendă” și semnezi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
28 iunie 2018 08:07
Citește mai mult despre: amenda codul rutier radar

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult