Moise Guran a spus tâmpenii! Banii în plus la alocația copiilor nu vor fi băuți, ci dați preoților

Acum o săptămână, Moise Guran spunea că toți săracii sunt alcoolici și că vor folosi banii în plus de la alocația copiilor ca să-și cumpere băutură. Deși de la început mai toată lumea a înțeles că Moise Guran a spus o tâmpenie, între timp a apărut și dovada: dublarea alocațiilor le aduce mai mulți bani în buzunar preoților, nu celor care vând alcool.

”Românii săraci nu sunt alcoolici, ei sunt mai degrabă oameni săraci cu duhul care așteaptă ca viața lor să devină mai bună prin dat de bani la biserică”, spune sociologul Decebal Popescu. ”Cum au aflat de mărirea alocațiilor, cum le-au dat preoților mai mulți bani, ca să se roage pentru viitorul copiilor lor. Decât să-și repare acoperișul lor sau să cumpere rechizite școlare, mai degrabă dau bani pentru acoperișul bisericii sau mașina preotului.”

Asta s-a văzut azi, când încasările bisericilor din România au crescut încă de la primele ore cu peste 10 procente, în timp ce în cârciumi, dimpotrivă, au scăzut atât încasările, cât și prezența bețivilor. Mulți patroni de baruri chiar iau în considerare să-l dea în judecată pe Moise Guran, pentru că s-au luat după el și și-au mărit stocurile de alcool, iar acum riscă să rămână cu ele nebăute.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
31 mai 2015 08:05

Alte articole

Vezi mai mult