Cât vezi cu ochii, în Moldova nu mișcă nimic. Doar de pe hornuri se văd firicele de fum, semn că toți moldovenii sunt în case, unde fac drumuri doar până în beci, de unde mai aduc câte o cană de vin.moldova_pustie.jpg

Alții și-au tras butoiul lângă ei și până când vine vremea să taie porcul nici că mai ies din case. Anul ăsta s-a făcut mult vin și ca să-l termine moldovenii trebuie să fie harnici și să se apuce devreme de băut, încă de la prima oră.

”Dintre oamenii din sat, n-au mai ieșit pe-afară decât ăia care s-au dus la moaște, dar toți au fost rugați să aducă la întoarcere câte un sifon, că știți cum e, poate ai chef de un șpriț, să-ți clătești gura dimineața”, spune Ghiocel Asimionesei, sătean din Iași.

Autoritățile avertizează că în această perioadă în Moldova serviciile publice vor înregistra unele probleme, pentru că și polițiștii, și pompierii, și doctorii, profesorii, dar și toți funcționarii sunt acasă la ei și beau, trimițând în acest sens o scutire pentru 3-4 luni.

Moldova își va relua activitatea ”după sărbători”, prin ianuarie, când primii moldoveni vor ieși să facă credite, să-și mai cumpere vin, că pe-al lor îl vor termina până atunci.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Saturday, 15.10.2016 11:43 Social

National Cinematografic