Moment istoric pentru România: În portul Constanța s-a dat azi primul bon fiscal

Autorități și oficialități locale, veterani de război, pompieri și militari au participat în această dimineață la o ceremonie oficială ce a avut loc în portul Constanța. Sub privile uimite ale asistenței, primarul Constanței a primit primul bon fiscal eliberat vreodată în zona portului.

Pentru această ceremonie primarul Radu Mazăre a ales un costum de pirat malaezian din secolul XIX, în timp ce suita sa a fost îmbrăcată în luptători berberi din nordul Africii. Președintele județului, Nicușor Constantinescu, a împărțit cu generozitate șpăgi celor prezenți la eveniment. Corul de copii al Școlii Generale numărul 5 din localitate a intonat Imnul României și o arie dintr-o operă a lui Ciprian Porumbescu.

Dacă initiațiva se va dovedi un succes, autoritățile locale vor să implementeze acest interesant sistem fiscal pe tot litoralul românesc. O idee și mai radicală a fost anunțată tot cu această ocazie, respectiv folosirea aritmeticii generale cu adunări în baza 10, atunci când se calculează nota de plată.

Scris de Eftimie
8 aprilie 2014 04:04

Alte articole

Vezi mai mult