Moş Nicolae a semnat un contract de exclusivitate cu firma Adidas

Cunoscutul sfânt Moş Nicolae va aduce în acest an cadouri doar copiilor care au fost destul de cuminţi încât să-şi cumpere încălţăminte Adidas. Moş Nicolae a semnat cu firma germană un contract de exclusivitate pe trei ani. Potrivit înţelegerii, el va veni încărcat cu daruri doar în casele unde îl aşteaptă, aranjate frumos la intrare, tenişi, ghetuţe şi cizmuliţe marca Adidas.

Contractul este unul foarte avantajos pentru Moş Nicolae, care se obişnuise deja cu titlul de ruda săracă a lui Moş Crăciun. Nicolae ar urma să primească zece milioane de euro pe an plus o maşină de teren cu care să se deplaseze prin noroaiele astea de la începutul lui decembrie.

În schimbul banilor, Moş Nicolae trebuie să şi poarte tenişi marca Adidas, ceea ce pentru un personaj de vârsta lui e uşor ridicol. Nicolae a spus însă că o face şi pe asta, întrucât pe vremuri, când era şi el copil, în Anatolia secolului al IV-lea, şi-ar fi dorit foarte mult să aibă încălţări Adidas. Din păcate, umbla mai mult desculţ şi se uita cu jind la sandalele soldaţilor romani. Cu un zâmbet forţat, care parcă nu era al lui, Moş Nicolae a spus că abia aşteaptă să poarte tenişii Adidas, care or să-l facă să se simtă din nou tânăr, ca pe vremea când au invadat hunii Europa.

Întrebat de reporterul TimesNewRoman dacă n-ar prefera nişte cizme îmblănite, Moş Nicolae a răspuns: “Domnul meu, afacerile sunt afaceri. Crezi că lui Moş Crăciun îi place să bea atâta Cola?! Păi la ce ulcer are, nu-l văd prea bine.”

Potrivit contractului de exclusivitate, copiii care au fost cuminţi, dar nu poartă încălţăminte marca Adidas nu primesc nimic. Nu la fel de norocoşi sunt micuţii care şi-au cumpărat tenişi din complexul Europa. Deţinătorii de încălţări pe care scrie Adibas, Amidas sau Adiddas vor găsi la uşă doar nuieluşe cu care părinţii ştiu foarte bine ce să facă.

Scris de TNR
5 decembrie 2010 09:12

Alte articole

Vezi mai mult