Moștenitorii lui Iuliu Maniu cer schimbarea denumirii bulevardului: L-ați jignit destul!

Urmașii marelui om de stat Iuliu Maniu au deschis o acțiune judecătorească la Tribunalul București pentru interzicerea folosirii numelui acestuia în spații publice fără acordul lor. În special, aceștia doresc schimbarea denumirii bulevardului Iuliu Maniu în orice altceva, ca să nu mai fie jignită memoria marelui om politic.

„Iuliu Maniu a făcut totul pentru țara asta, am putea spune că este unul din părinții fondatori ai României Moderne iar bucureștenii și-au bătut joc de memoria lui denumind unul din cele mai urâte bulevarde din țară Iuliu Maniu. Dacă omul a avut și păcate, considerăm că și le-a ispășit deja, v-ați bătut joc suficient de el”, spun urmașii în întâmpinarea de la tribunal.

Aceștia au atras atenția că fenomenul nu este limitat la București, și în țară se mai găsesc străzi extrem de mizerabile denumite Iuliu Maniu. Dacă acțiunea lor va avea succes, administrația capitalei va trebui să schimbe numele cu cel al unui politician mai adecvant aspectului deteriorat, cel mai probabil liderul țărănist Aurelian Pavelescu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

8 iunie 2024 13:36
Citește mai mult despre: bulevard Iuliu Maniu jigniri

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult