Mulţi bucureşteni se mută în Chișinău, că acolo sunt mai puţini moldoveni decât în Bucureşti

Chișinăul începe să devină următoarea destinație de emigrare a bucureștenilor, care nu mai suportă să trăiască împreună cu milioanele de moldoveni veniți aici ca să îngroașe rândurile restanțierilor la întreținere și a chelnerilor nesimțiți.

Mulți suspectează că din cauza lor pute la metrou și foarte mulți moldoveni au tendința să devină rapid pensionari, pasiunea lor fiind să trăiască din bani de la stat.

Ca întotdeauna, alegerea bucureștenilor e inteligentă și are motive cât se poate de raționale, ei fiind superiori celorlalți români. În Chișinău, capitala Moldovei, nu doar că țigările sunt mai ieftine, dar locuitorii sunt majoritar ruși, care sunt totuși oameni, te poți înțelege cu ei, nu sunt ca moldovenii, pe care Dumnezeu i-a făcut după ce a călcat pe un Lego și avea draci.

Experții lingviști spun că e normal ca bucureștenii să plece la Chișinău, pentru că acolo nici nu mai apar diferențele de limbă: ”Moldovenii vorbesc un dialect mult mai apropiat de cel din București, în timp ce cu un moldovean din Buzău sau din Brăila nici nu te poți înțelege”, explică Decebal Popescu, renumit lingvist.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Scris de Ionut
5 mai 2017 10:11
Citește mai mult despre: Bucuresti Chisinau Moldova moldoveni

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult