Mulţi talibani se retrag din reţeaua Al-Qaida fiindcă nu prea are semnal

Operatorul arab de terorism Al-Qaida întâmpină grave probleme financiare și își pierde clienții de la o zi la alta. Talibanii sunt foarte nemulțumiți de serviciile acestei rețele, care nu are acoperire decât în orașele mari. „Moare omul și nu poate să ia legătura cu o rudă, că n-are semnal”, se plânge un tânăr terorist musulman. „O să-mi reziliez contractul, dă-i dracului!”

Mulți talibani renunță la rețeaua Al-Qaida pentru că nu-și mai pot permite să plătească abonamentul. E vorba de talibani care care provin din familii destrămate, cu un membru al familiei decedat într-un atentat terorist și care vor să renunțe la orice cheltuială în plus. „Nu e nevoie să fim toți în rețeaua Al-Quaida”, ne spune un client care tocmai a ieșit din rețea. „Înainte nu era atâta tehnologie și uite că bunicii noștri au trăit până la 90 de ani și fără Al Quaida.”

Rețeaua Al Quaida a intrat pe piața de terorism în urmă cu zece ani și are deja peste un milion de abonați, însă numărul lor este în continuă scădere. Mulți talibani trec deja pe rețele teroriste concurente, precum ETA, Hamas sau Aum, fiindcă au servicii mai bune. Pentru a face față concurenței, Al-Qaida a pornit campania „Intră în cea mai tare rețea teroristă” și vine cu o ofertă imbatabilă: 500 de minute în rețeaua Al Qaida, 200 de minute cu alte rețele teroriste, 2000 de SMS-uri cu rețelele de trafic de persoane și alte 2000 de SMS-ri cu rețelele mafiote din străinătate.

Scris de TNR
18 iunie 2011 09:23

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult