Multinaționalele fac un pas înapoi: angajații vor primi 20 minute de plimbat în aer liber pe zi

Mărturisirile cutremurătoare ale unui fost angajat de multinațională, evadat acum două săptămâni dintr-o clădire de sticlă din zona Barbu Vacarescu, au pus pe jar opinia publică. Se pare că inclusiv autoritățile din Corea de Nord s-au declarat șocate de ce se întamplă în România.

“Am fost racolat prin 2002, dupa ce am dat licența. La început îmi spuneau pe nume, Ionuț, însa în câteva luni toată lumea mă știa drept angajatul 1230. Pentru că nu reușeam să termin la timp taskurile a trebuit să mă mut cu totul în sediu. La pauzele de masa am renunțat prin 2004, pentru a da bine. Prin 2010 m-au promovat și de atunci muncesc zi și noapte. Și familia când venea să mă vadă, îi vedeam la vorbitor, pentru a nu fi tentat să mă întind prea mult. Acum două săptămâni, nemaisuportând dorul de o bere la terasă, am evadat ca-n filme. Sunt de-a dreptul șocat să văd că există viață după corporație!!”, a declarat Ionuț.

Sub presiunea autorităților, care au declanșat mai multe controale, multinaționalele au luat o decizie radicală. Astfel, în fiecare zi angajații vor avea dreptul la o plimbare în aer liber de până la 20 de minute, în curtea clădirii. Mai mult, angajaților li s-a recunoscut și dreptul la somn, un moment istoric, echivalat de istorici cu semnarea Declarației de Independență a Statelor Unite

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
27 mai 2014 09:05

Alte articole

Vezi mai mult