Muncitorii de la Pasajul Piaţa Sudului au fost zidiţi în el, ca să nu mai facă altul la fel de măreţ

Miturile românești sunt, încă o dată, mai puternice decât legile în țara asta. Conform tradiției strămoșești transmisă din tată-n fiu, din generație în generație, din vecin în vecin, muncitorii care au lucrat la Pasajul Piața Sudului din București au fost zidiți înăuntru, să nu mai poată face unul la fel de măreț.

„În perioada de construcție a pasajului, tot ce se făcea ziua se distrugea noaptea. De aceea, directorul firmei care a contractat lucrarea a vorbit cu muncitorii și au propus să zidească pe prima femeie care vine a doua zi în stâlpii de suținere. Cum a doua zi prima femeie care a venit a fost nevasta directorului s-a renunțat la această idee”, a declarat șeful direcției urbanism din cadrul primăriei București.

Totuși, când s-a făcut recepția lucrării, primarul Gabriela Firea a întrebat pe meșteri dacă pot să mai facă unul. „Meșterii au răspuns da, iar doamna Firea a dat poruncă să fie zidiți înăuntru, să nu mai existe ceva mai falnic, dar și pentru obrăznicie. În locul unde a fost îngropat șeful meșterilor a rasărit un izvor de la o țeavă RADET care a fost stricată în timpul lucrărilor, iar acest izvor dăinuie și acum, la aproape o lună de la inaugurare”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

21 august 2017 13:08
Citește mai mult despre: Firea pasaj piata sudului

Alte articole

Vezi mai mult