Muntele Athos, plin de PET-uri de apă sfinţită lăsate de pelerini

Călugării din cel mai sacru loc al Greciei se plâng de o veritabilă bombă ecologică! Cele mai multe mănăstiri de pe Muntele Athos au decis să nu mai ofere apă sfinţită la PET după ce Poutsos Saganaki, pădurarul peninsulei, a constatat că pelerinii aruncă fără discernământ ambalajele nebiodegradabile, ducând la apariţia de mici mormane sfinţite care perturbă echilibrul întregii zone.

„Să zicem că sunt un pelerin şi cumpăr un PET de 3 litri de apă sfinţită ca să scot dracii din mine, da’ îmi ajung doi litri şi ceva pentru toţi dracii. Arunc ambalajul în pădure, nu? Poate nu l-am închis bine, şi toată apa aia sfinţită ajunge în mediul înconjurător, sfinţind buburuze şi alte goange, pe care ulterior le mănâncă păsările. Păsările sfinţite sunt mâncate de pisici, vulpi, lupi… cu ce ne alegem? Cu haite de lupi sfinţiţi, cu superputeri, care ne decimează turmele de capre prin rugăciune”, se plânge fratele Papastratos, stareţul mănăstirii Assos Lights.

„Dacă mă întrebaţi pe mine, sfârşitul PET-ului e aproape. Urmează domnia de o mie de ani a dozatorului cu păhăruţe enervante de hârtie”, a profeţit un pustnic din apropiere.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
7 martie 2021 09:58
Citește mai mult despre: Athos PET poluare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult