Muzeul sătulului român, un elogiu adus românilor sătui

Eforturile susţinute ale guvernului Boc au dat roade: numărul românilor care se pot declara sătui după ce au luat masa a scăzut dramatic. Practic, românul sătul a devenit o specie pe cale de dispariţie. Şi pentru că un popor fără trecut nu are viitor, Alina Mungiu Pipiddi a demarat un proiect de anvergură, a cărui finalitate ar trebui să fie înfiinţarea „Muzeului sătulului român”, astfel încât generaţiile viitoare să-şi amintească că în România au existat şi oameni sătui.

Conform machetei viitorului Muzeu al Sătulului Român, acesta va cuprinde o colecţie de tablouri cu persoane care, deşi se spune despre ele că sunt nesătule, că nu le ajung niciodată banii pe care-i fac sau, după caz, fură, cu siguranţa au avut ocazia să fie sătui zi de zi. În plus, muzeul va conţine şi figuri din ceară ale unor indivizi anonimi care denotă că se ridică sătui de la masă prin fizicul impresionant. Toate aceste tablouri şi figuri de ceară au menirea să le reamintească românilor de trecutul glorios al naţiei noastre.

„Tradiţia trebuie păstrată, mai ales că doar ea va mai rămâne din poporul acesta. Şi dacă ţăranii din comuna Flămânzi care s-au răsculat în 1907, sătui de lipsurile cotidiene, au intrat în istorie şi au dedicate tot felul de monumente sau tablouri care amintesc de ei, la fel trebuie să se întâmple şi cu sătulul român” este de părere şi reputatul istoric Nicolae Flămându.

În semn de respect pentru iniţiatoarea proiectului, cel mai probabil viitorul muzeu se va numi „Alina Mungiu Lippidi”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
27 aprilie 2010 22:00
Citește mai mult despre: muzeu proiect roman satul

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult