Bărbații care au respirat ușurați că au trecut sărbătorile cu cadouri de tip 1 și 8 martie ar face bine să-și mai țină respirația un pic că mai urmează un hop. Pe 15 martie urmează ziua maghiarilor de pretutindeni, sărbătoare posibil importantă la unguri că ăștia dau importanță la orice rahat. 

unguri-fericiti2.jpg

„Ungurii sunt foarte importanți în ecosistemul românesc. Să ne închipuim o țară fără unguri, pe cine am urî? Pe bulgari, ca ultimii săraci? În plus, există pericolul ca Ardealul să fie râvnit de o țară mai competentă, cum ar fi Austria, și ne trezim că chiar îl fură”, explică etnologul Decebal Popescu de la Institutul de Tradiție și Entnogeneză din cadrul Academiei Române.

Conform tradiției, de ziua maghiarilor bărbații trebuie să gătească turte mici de cacao și să invite un maghiar la masă. Turtele sunt în forma Ardealului, iar cacao simbolizează culoarea pământului. Când ungurul vrea să guste și el din turte, i se dă peste mână și se spune „nem, nem, semmit baszkaranyi” și este dat afară din casă. 


Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Monday, 11.03.2019 18:37 Social

National Cinematografic