Deși se dau șmecheri și unși cu toate alifiile, bucureștenii dau dovadă de o naivitate înduioșătoare câteodată. Unul din aceste momente este venirea iernii, când așteaptă de la primărie să le curețe străzile și trotuarele de zăpadă. 

oprescu_telegondola.jpg

„Nu curăț nimic, pentru asta au venit ai mei din Moldova în urmă cu 50 de ani? Să muncim? Să curețe primăria zăpada, că de-aia plătim taxe și impozite. Eu sunt designer freelancer și fotograf, dacă muncesc și fizic mi se atrofiază creierul”, a declarat un bucureștean înțepenit într-un morman de zăpadă aflat în fața casei sale. Întrebat dacă urmează să ia măsuri pentru a curăța zăpada de pe trotuare, primarul Sorin Oprescu a râs necontenit vreme de o jumătate de oră, după care s-a înecat cu cafea și a întrebat: „A, vorbeați serios?”

Edilii capitalei au precizat că nu se poate pune în discuție o deszăpezire a principalelor artere pietonale până nu se organizează o licitație, un caiet de sarcini și o mânărie. „Chiar și așa, înainte trebuie făcut un studiu de prefazibilitate și unul de impact, iar noi nici măcar nu le-am terminat pe cele pentru autostrada suspendată care va trece peste telegondolă, mânca-ți-aș gura, vericule”, a declarat primarul general al Capitalei. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Thursday, 04.12.2014 10:13 Social

National Cinematografic