Naivi de București: Cred că primarul care n-a asfaltat străzile le va deszăpezi

Deși se dau șmecheri și unși cu toate alifiile, bucureștenii dau dovadă de o naivitate înduioșătoare câteodată. Unul din aceste momente este venirea iernii, când așteaptă de la primărie să le curețe străzile și trotuarele de zăpadă.

„Nu curăț nimic, pentru asta au venit ai mei din Moldova în urmă cu 50 de ani? Să muncim? Să curețe primăria zăpada, că de-aia plătim taxe și impozite. Eu sunt designer freelancer și fotograf, dacă muncesc și fizic mi se atrofiază creierul”, a declarat un bucureștean înțepenit într-un morman de zăpadă aflat în fața casei sale. Întrebat dacă urmează să ia măsuri pentru a curăța zăpada de pe trotuare, primarul Sorin Oprescu a râs necontenit vreme de o jumătate de oră, după care s-a înecat cu cafea și a întrebat: „A, vorbeați serios?”

Edilii capitalei au precizat că nu se poate pune în discuție o deszăpezire a principalelor artere pietonale până nu se organizează o licitație, un caiet de sarcini și o mânărie. „Chiar și așa, înainte trebuie făcut un studiu de prefazibilitate și unul de impact, iar noi nici măcar nu le-am terminat pe cele pentru autostrada suspendată care va trece peste telegondolă, mânca-ți-aș gura, vericule”, a declarat primarul general al Capitalei.

Scris de Eftimie
4 decembrie 2014 08:12

Alte articole

Vezi mai mult