NASA, şocată de craterele de pe şoselele României: “Cum am putut rata aşa o ploaie de meteoriţi?”

Cazul meteoritului prăbuşit în Rusia a fost eclipsat de o descoperire recentă care ar putea revoluţiona astronomia, anunţă un comunicat NASA. Potrivit agenţiei spaţiale, o echipă de cercetători care tranzita România ar fi descoperit, din întâmplare, urmele celei mai mari ploi de meteoriţi din istorie, un fenomen cu atât mai bizar cu cât pare să se manifeste periodic şi să afecteze cu precădere şoselele.

“Am rămas uimit de numărul craterelor de pe drumurile din România”, susţine unul dintre astronomi. “Milioane, poate zeci de milioane de meteoriţi par a fi căzut aici destul de recent, probabil în ultimele două decenii, cu toate că telescoapele noastre nu au înregistrat niciun astfel de eveniment. Localnicii le spun craterelor ‘gropi’, neputând oferi nici ei o altă explicaţie pentru apariţia lor. Oricum, asteroidul de la Celiabinsk e o nimica toată pe lângă ce s-a întâmplat aici.”

Experţii NASA susţin că ar fi fost contactaţi, la doar câteva ore de la marea descoperire, de reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor. “Păreau foarte bucuroşi. Ne-au rugat să le dăm în scris că acele cratere sunt provocate în mod recurent de o ploaie de meteoriţi şi, deci, nu se poate face nimic în privinţa lor.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
18 februarie 2013 08:02

Alte articole

Vezi mai mult