Natura a luat-o razna: ninsori şi viscol ÎN IANUARIE!

A înnebunit clima! Cu toate că suntem în plin ianuarie, ninge şi viscoleşte de câteva ore bune iar temperaturile au coborât sub zero grade! Autorităţile, dar şi opinia publică, sunt absolut uluite de acest fenomen pentru care nu există nicio explicaţie raţională. La fel de surprinse sunt firmele de deszăpezire, care erau sigure că au contracte în această perioadă doar pentru că primarii au vrut să le bage un ban în buzunar.

Mulţi pun fenomenul pe seama încălzirii globale. „Ninsorile astea în plin ianuarie ne arată ce se întâmplă dacă îţi baţi joc de natură”, spune Remus Cernea, fost candidat ecologist la preşedinţie. „Am crezut că putem face ce vrem cu mediul, nu am vrut să oprim proiectul Roşia Montană sau să ne punem becuri ecologice în casă şi iată că acum natura se răzbună pe noi şi ne trimite ninsori în plină iarnă când ne aşteptam mai puţin. E dovada clară că nu reuşit să înţelegem natura.”

Sorin Oprescu e şi el la fel de uimit de capriciile climei: „Am pus meterologii primăriei să verifice dacă a mai fost vreodată aşa în trecut. Cine ştie, poate să se mai fi întâmplat în vreun an să ningă prin ianuarie şi în cazul ăsta să vedem şi noi ce-au făcut primarii de pe vremea aia. Te pomeneşti că la vară o să fie caniculă şi după aceea chiar o să pot spune că le-am văzut pe toate”, a conchis primarul.

Scris de TNR
25 ianuarie 2012 16:01

Alte articole

Vezi mai mult