Ne-am săturat! România somează insula Reunion să-şi schimbe numele

Printr-o adresă trimisă guvernului francez, guvernatorului Insulei Reunion, NATO și UE, ministerul de externe român a solicitat schimbarea denumirii Reunionului în ceva mai neinteresant, astfel încât să nu mai apară de fiecare dată când completezi un formular pe internet. În caz contrar, România amenință că va declara război franței, că pe ăia putem să-i batem și noi.

„Dacă tot le plac țiganii să-i schimbe numele în Rreunion, cu doi de „r”. Și-așa ăia de-acolo sunt de culoarea potrivită. Nu e singurul caz de schimbare de denumire, și Ruwanda se numea înainte Roanda, și pe ăia i-am convins s-o facă după ce le-am trimis niște șepci și două tiruri de cartofi”, a declarat un secretar de stat MAE.

O altă variantă pentru românii care nu mai suportă să tot completeze aiurea formulare e să se mute în Reunion, care e parte a Uniunii Europene și este pe undeva pe lângă Madagascar, deci vremea ar fi bună de concediu. Singura problemă ar fi vulcanul activ de pe insulă, care mai scoate din când în când fum și lavă, deci există pericolul ca vreme de câteva zile aerul să fie ca în București tot timpul anului.

Scris de Ef
13 ianuarie 2020 14:01
Citește mai mult despre: nume

Alte articole

Vezi mai mult