În sfârşit, un nod important al transportului public din Bucureşti primeşte numele pe care îl merită! În urma unei petiţii iniţiate de localnici, staţiile Dristor 1 şi Dristor 2 vor fi redenumite Şaormăriei 1, respectiv Şaormăriei 2.

statia_de_metrou_saormariei.jpg
"Ne-am săturat de denumiri arhaice, care nu spun nimic despre oraşul viu în care trăim. Mai ştie cineva de la ce vine numele Dristor? Circulă tot felul de etimologii, dar când ieşi de la metrou, ieşi tot pentru că vrei să-ţi iei o şaorma", spune Aurel Titi, familist din zonă.

"Puteam să-i spunem şi Mecului, însă patriotismul local a învins", adaugă Mircea Mircea, taximetrist.

Şi alte staţii de metrou din Bucureşti ar putea primi denumiri mai clare, ancorate în realitatea de la faţa locului, transmite Metrorex: "Printre altele, staţia Obor s-ar putea numi Micilor, staţia Victoriei ar putea fi redenumită Girafei iar Drumul Taberei 34 ar putea deveni Fraierilor."

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Thursday, 30.05.2019 15:02 Social

National Cinematografic