Ne uităm prea repede valorile. Casa memorială Jon Snow din Dej zace în paragină

Încă o bijuterie arhitectonică măcinată de ruină în România! Casa memorială Jon Snow, în care s-a născut și a crescut cunoscutul personaj din Game of Thrones, zace scorojită în pragul prăbușirii, din cauza indiferenței autorităților. Vila Jon Snow avea 4 dormitoare, un beci pentru tortură, grajduri pentru cai și dragoni și dependințe pentru slujitori.

Deși locuitorii din Dej au făcut sute de petiții pentru reabilitarea casei memoriale Jon Snow, autoritățile nu-și permit să bage bani în ea, că toți se duc la reabilitarea gării, de parcă aia ar fi gară! Vecinii lui Jon Snow spun că acum e pustiu, dar pe vremuri când venea piticul Tyrion pe la ei, se încingea câte o băută de tremura pământul.

”Țin minte și acum când Jon Snow alerga prin curtea casei și a venit un White Walker. Ce s-a mai speriat Jon! Dar i-am zis că n-are de ce să se sperie, am pus mâna pe pari și i-am snopit în bătaie”, povestește un vecin. El e nostalgic după vremurile când gospodăria Snow era una din cele mai frumoase din Dej: ”Aveau șase dragoni, ieșeau la arat cu ei. Taică-su cosea fânul cu sabia. Erau alte vremuri”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
5 iulie 2021 11:50
Citește mai mult despre: casa memorială Dej jon snow

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult