Drojdierul Nea Costel, care obişnuieşte să se facă zi de zi matol la un birt de pe Str. Cuza Vodă din Bucureşti, stă de mai bine de 24 de ore cocoțat pe un gard care separă două terase ca să bea din amândouă. Când i s-a cerut să se dea jos de acolo acesta a răspuns petiționarilor cu tradiționalul „Dă-vă-n p... mea”.

nea costel omul lui soros.jpg

Acesta spune că a fost profund afectat de cele aproape două luni de carantină în care a trebuit să bea de unul singur sau prin telefon. „Lipsa interacțiunii sociale duce la o înstrăinare între noi, ne face mai puțini oameni, mai puțini drojdieri”, spune ușor confuz nea Costel.

Atitudinea lui Nea Costel e susţinută atât de societatea civilă, cât şi de colegii săi de băutură, gunoierii cartierului. Aceştia din urmă le recomandă românilor să protesteze dacă se mai închid terasele să-şi bată cuie în cap dacă vor să scape: ”Noi când eram în puşcărie şi ne doream ceva, ne băteam cuie în cap până ni se dădea", spun drojdierii.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Tuesday, 02.06.2020 10:45 Social

National Cinematografic