În contextul răscoalei civile din Statele Unite, filmul românesc „Nea Mărin miliardar” a fost retras de pe platformele care-l difuzau, respectiv B1TV, Național TV și Național TV Max (platforma de streaming românească) pentru a fi modificat cu un mesaj care să-l contextualizeze. Asta pentru că actorul principal, regretatul Amza Pellea, seamănă prea mult cu odiosul Liviu Dragnea.

amza-pellea-liviu-dragnea.jpg

„Pentru cinefilul neinformat, personajul interpretat de Amza Pellea pare un țăran retardat dotat cu foarte multă ambiție care ajuns miliardar deși a avut tot felul de învârteli cu mafia locală. Pare să fie povestea vieții lui Liviu Dragnea și să-l glorifice pe acesta transformându-l într-un personaj simpatic”, explică criticul de film Andrei Gorzo.

Filmul va fi reurcat pe platforme după ce va avea o introducere din partea unui profesor de etnografie care va face o scurtă istorie a țăranilor veniți pe litoral care dau de bani și se cred deștepți. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Tuesday, 16.06.2020 10:53 Social

National Cinematografic