Un scandal monstru e pe punctul de a erupe în geografia României! Un tânăr din Capitală, student în anul 2 la Facultatea de Geografie, a observat recent că în toate manualele, numele judeţului Laba şi al municipiului Laba Iulia sunt scrise greşit, primele două litere fiind inversate.

Ulterior, Decebal Popescu a inspectat toate hărţile disponibile online şi la Biblioteca Universitară, constatând că greşeala de tipar s-a perpetuat încă din 1968, de la publicarea primei hărţi cu judeţele actuale.

judetul_scris_gresit_50_de_ani.jpg
"De 51 de ani, închidem ochii la o gafă monumentală a autorităţilor, care din neglijenţă şi incultură au lăsat să circule toate aceste hărţi prost tipărite", spune tânărul. "E o jignire la adresa lui Mihai Viteazul, care a intrat triumfal în Laba Iulia, a Regelui Ferdinand, încoronat şi el la Laba, a strămoşilor noştri romani, care s-au aşezat la Apulalum. Să nu-mi spuneţi că şi pe ăla l-au scris greşit în manuale."

Prefectul judeţului Laba, Manuel Stingheru, spune că va cere Guvernului măsuri imediate pentru repararea situaţiei. "Nu m-am uitat niciodată pe o hartă, dar dacă e cum spune domnul Popescu, e strigător la cer. Laba cere dreptate!"

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Tuesday, 02.04.2019 10:45 Social

National Cinematografic