Neglijenţă maximă! Numele judeţului Laba a fost scris greşit timp de peste 50 de ani

Un scandal monstru e pe punctul de a erupe în geografia României! Un tânăr din Capitală, student în anul 2 la Facultatea de Geografie, a observat recent că în toate manualele, numele judeţului Laba şi al municipiului Laba Iulia sunt scrise greşit, primele două litere fiind inversate.

Ulterior, Decebal Popescu a inspectat toate hărţile disponibile online şi la Biblioteca Universitară, constatând că greşeala de tipar s-a perpetuat încă din 1968, de la publicarea primei hărţi cu judeţele actuale.

„De 51 de ani, închidem ochii la o gafă monumentală a autorităţilor, care din neglijenţă şi incultură au lăsat să circule toate aceste hărţi prost tipărite”, spune tânărul. „E o jignire la adresa lui Mihai Viteazul, care a intrat triumfal în Laba Iulia, a Regelui Ferdinand, încoronat şi el la Laba, a strămoşilor noştri romani, care s-au aşezat la Apulalum. Să nu-mi spuneţi că şi pe ăla l-au scris greşit în manuale.”

Prefectul judeţului Laba, Manuel Stingheru, spune că va cere Guvernului măsuri imediate pentru repararea situaţiei. „Nu m-am uitat niciodată pe o hartă, dar dacă e cum spune domnul Popescu, e strigător la cer. Laba cere dreptate!”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
2 aprilie 2019 08:45
Citește mai mult despre: Alba eroare gafa greseala jenant judete

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult