Nemulţumiţi de condiţiile atmosferice grele, copacii din Capitală au ieşit în stradă

Trupurile neînsufleţite ale copacilor căzuţi la datorie au zăcut ore întregi în plină stradă, până când pompierii le-au putut aduna bucată cu bucată! După ce primăria le-a tăiat crengile care încurcau cablurile de telefon, copacii din Capitală au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de condiţiile meteorologice total nefavorabile, condiţii care i-au luat pe nepregătite.

 

În timpul manifestaţiei mai mulţi copaci şi-au pierdut viaţa, jertfindu-se eroic în stradă. Copacii care au supravieţuit evenimentului îşi vor conduce mâine eroii pe ultimul drum, urmând ca trunchiurile neînsufleţite să fie incinerate. O delegaţie a copacilor din Harghita va depune o coroană bogată la Monumentul Copacului Necunoscut din Grădina Botanică.

 

Oficial, cel puţin doisprezece copaci au fost ucişi, însă după estimările pompierilor numărul victimelor este mult mai mare. Mama îndurerată a unui copac căzut, o salcie plângătoare, ne-a declarat: „Fiul meu, Codrin, era un băiat înalt şi frumos ca bradul. Eu i-am spus să plece din ţară, că jar mânăcă. El nu, că el nu umblă creanga, că a prins deja rădăcini aici. Pentru noi, copacii bătrâni, Bucureştiul este insuportabil. Cât să mai răbdăm, că nici noi nu suntem de fier! Până la urmă tot între patru scânduri ajungem… Batem în lemn, să nu fie mai rău. Domnule primar, răşină să vă fie!”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
17 iunie 2010 13:59

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult