Nerăbdare! „Coace, Doamne, prunele” a depăşit „Tatăl nostru” în topul rugăciunilor

Se apropie sezonul ţuicii, iar milioane de conaţionali îşi unesc, ca de obicei, glasurile în rugăciune! Şi anul acesta, cel puţin pe timpul verii, „Coace, doamne, prunele” a depăşit „Tatăl nostru” în topul celor mai frecvente – şi pătimaşe – apeluri către divinitate ale românilor.

„Chiar şi când spun Tatăl nostru, o iau inevitabil pe arătură. ‘Tatăl nostru care eşti în ceruri, facă-se ţuica mea `…`’. Ca să nu mai vorbesc de ‘înger, îngeraşul meu, eu sunt mic, tu fă-o tare’ sau ‘bucură-te, Marie, şi fă-mi plinu-n pahar’. E puţin penibil, nu e ca şi cum Dumnezeu s-ar ocupa cu mărunţişuri de-astea”, spune Onufrie Rîuleţ, preot din Bistriţa.

Cu toate astea, agricultorii români spun că rugăciunea „Coace, doamne, prunele” funcţionează de minune, existând tone întregi de dovezi în acest sens. „În fiecare an, Domnul se îndură de noi şi chiar coace prunele. Niciodată nu ne-a prins iarna cu prunele necoapte. În schimb, mai mereu ne duce în ispită şi nici nu ne prea izbăveşte de cel rău, deci eu zic că problema e la celelalte rugăciuni”, declară nea Aurel, cultivator de prune.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
11 august 2019 09:36
Citește mai mult despre: rugaciune

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult