Nici acum nu e sclavie? Sute de români construiesc mormântul unui faraon german

Situație fără precedent în Germania, unde câteva sute de muncitori români au fost depistați pe șantierul unei piramide gigantice, a unui faraon german, numit Tutankadolf al II-lea. Românii, angajați ca sclavi antici, erau puși să care pietre de până la 2 tone, sub biciul supraveghetorilor.

Compania germană care construiește piramida faraonului spune că nu e vorba de sclavie, românii fiind angajați la un SRL din Teleorman și detașați temporar pe șantier în orașul Tötediesklaven. Românii spun că sunt tratați bine și că ”nimeni nu te biciuiește degeaba”.

ONG-urile de protecția muncitorilor spun că nu e normal să stai 18 ore pe zi să sapi hieroglife în piatră. Pentru reducerea costurilor, românii au fost duși pe jos în Germania și au fost nevoiți să-și plătească singuri sandvișurile și că 20 de români acționează evantaiul de pene cu care se răcorește faraonul german Tutankadolf al II-lea, activitate tipică de sclav.

Angajatorii germani spun că nu poate fi vorba de sclavie atâta timp cât românii sunt adăpați, hrăniți cu furaje de câini și plătiți cu 2 euro pe lună, din care li se reține 50% pentru echipamentul de protecție.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
25 iunie 2020 12:06
Citește mai mult despre: Germania

Alte articole

Vezi mai mult