Nici un apel la 112! Toţi românii înzăpeziţi îi sună pe sătenii din Apuseni

Telefoanele sătenilor din Horea sunt blocate, după ce românii rămaşi înzăpeziţi în această perioadă încearcă cu disperare să dea de ei. Singurele telefoane primite pe numărul de urgenţe 112 au venit de la români înzăpeziţi care doreau doar să afle numerele sătenilor din Apuseni, nu să fie salvaţi de autorităţi.

„Decât să chem pe cineva de la Bucureşti, care să vină peste câteva zile, mai bine vorbesc direct cu oamenii din Horea, că sigur ajung mai repede”, spune unul dintre înzăpeziţi. „Ei ştiu ce înseamnă iarna, sunt pregătiţi, nu ca autorităţile, care vin şi ridică din umeri, după care ne zic că iarna nu-i ca vara şi pleacă.”

Fără să stea pe gânduri, sătenii din Horea au pus mâna pe lopeţile pentru zăpadă şi au pornit spre zonele înzăpezite. Din păcate, intervenţia lor este îngreunată de coloanele de demnitari care merg la schi, dar şi de către autorităţi, care le transmit informaţii greşite despre zonele înzăpezite. De exemplu, o bună parte dintre sătenii din Horea au fost direcţionaţi spre judeţe în care nu există persoane înzăpezite.

Scris de Calin
26 ianuarie 2014 04:01

Alte articole

Vezi mai mult