Ninsoarea căzută peste Bagdad, abia a două din ultimii 50 de ani, a sporit tensiunile interconfesionale din capitala Irak-ului. Încă de la primele ore ale dimineții s-au raportat conflicte cu bulgări între milițiile șiite și rebeli suniți în mai multe zone din Bagdad și din împrejurimi.

bataie_bulgari_bagdad.jpg

„De dimineață suniții au început să facă o cazemată de zăpadă în estul orașului, aceasta a fost atacată aproape imediat de mai mulți războinici șiiți înarmați cu bulgări rotunzi, semi-înghețați, dă-ia făcuți cu mâna goală, să doară”, a raportat reporterul CNN din Bagdad cu doar câteva minute înainte de a fi el însuși victima unui schimb de focuri.

În privința occidentalilor aflați în capitala irakiană, majoritatea ambasadelor au cerut cetățenilor proprii să circule cu grijă și atenție, să nu se dea pe ghețuș decât dacă este liber și nu sunt islamiști pe el și să evite să fie capturați și spălați de vreun membru al trupelor beligerante, că nu e deloc plăcut să ți se bage zăpadă pe după gât, pe spate. 

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Wednesday, 12.02.2020 12:57 Social

National Cinematografic