Noi atribuţii preoţeşti: Popa care vine cu Botezul va putea citi şi apometrele

Biserica Ortodoxă Română a încheiat o serie de parteneriate cu Apa Nova, Distrigaz şi Enel pentru a spori veniturile sale. Astfel, preoţii care merg prin casele enoriaşilor vor putea, pe lângă sfinţiri şi împărţiri de calendare ortodoxe, să citească apometrele, contorul de electricitate şi cel de gaz.

„Din ce am observat, români se mai prefac că nu-s acasă când vine şeful de scară să le citească apometrele sau când vine angajatul Enel. Pe de altă parte, românii au încredere enormă în Biserică, deci un preot este mult mai eficient în astfel de activităţi”, a declarat un reprezentant al companiei de energie.

Pe lângă atribuţii de constatare, preoţii vor avea şi putere de sancţionare. Astfel, aceştia vor putea scoate siguranţa din tabloul principal de pe casa scării, în cazul răuplatnicilor, sau să taie gazul şi apa caldă. În plus, vor putea da amenzi şi arunca cu anateme pentru clienţii care întârzie plata facturilor.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
3 ianuarie 2013 18:01

Alte articole

Vezi mai mult