Noi dovezi istorice şocante. Biserica din centrul Braşovului nu e Neagră, e doar murdară

Arheologii care lucrau la restaurarea Biserii Negre din Brașov au scos la iveală detalii șocante despre cea mai înaltă construcție biserică din România. Aparent, biserica nu a fost niciodată neagră și nic nu a fost denumită niciodată așa, porecla fiind dată de sași după ce au lăsat clădirea pe mâna românilor și s-a umplut de jeg.

„E la mintea cocoșului, mă mir că nu și-a dat nimeni seama până acum. Nu e singura biserică din Europa construită în acea perioadă, dar e singura căreia i se zice „Neagră”. Notre Dame din Paris e făcut tot pe-atunci, dar e denumită în cinstea hramului, fecioara Maria care, surprinzător, este același hram și la biserica din Brașov. Doar asta e neagră”, spune arheologul Decebal Popescu.

În urma descoperirii se fac în aceste zile demersuri pentru achiziționarea de detergent medieval, care să fie folosit pentru a curăța clădirea. În lipsa culorii care a consacrat-o, cel mai probabil Biserica Neagră va fi redenumită „Biserica Aia din Brașov”, care este un nume mult mai descriptiv și mai acurat.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
11 decembrie 2019 11:12

Alte articole

Vezi mai mult