Noi învăluiri în dosarul procurorului acuzat de corupţie!

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a redeschis un dosar de corupţie care primise verdict de muşamalizare de mai multă vreme. Procurorul Ioan Grebişteanu din Slobozia a fost judecat în 2009 pentru luare de mită, trafic de influenţă şi favorizarea unui alt infractor, însă el a fost eliberat imediat din lipsă de probe şi bun simţ.

 

În urmă cu un an, procurorul ialomiţean a fost filmat în timp ce număra o şpagă de 1500 de euro, însă judecătorii l-au achitat. Ei au considerat că suma primită nu putea fi în niciun caz mită, deoarece era mult prea mică. Iată ce a declarat atunci judecătorul care l-a achitat: „Am dat verdict de muşamalizare procedurală, pentru că orice prost ştie că nu există mită sub 2000 de euro. Astea-s preţurile pieţei şi nimeni nu poate să ofere mai puţin de atât şi să pretindă că a dat şpagă. E drept că Grebişteanu a greşit, însă noi, ca judecători, trebuie să ne întrebăm: este necunoaşterea preţurilor la mită o infracţiune? În niciun caz!”

După achitare, cazul său a fost redeschis imediat ce euro a crescut foarte mult în comparaţie cu leul. Şpaga luată atunci de Grebişteanu a crescut şi ea, devenind de-a dreptul mită. „Mita în euro a fost o investiţie foarte bună, care iată că a dat roade, a declarat judecătorul ICCJ care a deschis cazul. Şpăgile în dolari sau cele în franci elveţiei au stagnat, nu mai aduc nimănui profit. Grebişteanu a câştigat foarte mult şi va trebui să înapoieze măcar o mică parte din bani, altfel vom fi nevoiţi să-l mustrăm, fără ezitare, cu orice riscuri.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
2 iulie 2010 14:33
Citește mai mult despre: coruptie mita spaga

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult