Noi reguli la creditele în valută. Poţi aduce un cămătar ca girant

Banca Naţională a adoptat o serie de măsuri monetare în scopul deblocării creditării, printre acestea numărându-se şi posibilitatea de a aduce un cămătar ca girant pentru creditele în valută luate de firme şi populaţie.

„Am adus la suprafaţă o funcţie de bază a cămătarului în societate, aceea de sprijin când ţi-e mai greu, desigur în anumite condiţii. Sigur că e şi în interesul clientului, dar şi în interesul băncii, pentru că un cămătar îţi garantează că omul nu întârzie cu ratele. Dantura lui depinde de asta”, spune Robert Acrişor, ofiţer de credite dintr-o bancă românească.

Românilor li se lasă libertatea alegerii unui cămătar, acesta semnând creditul şi garantând că-i va rupe picioarele clientului după o săptămână de întârziere cu rata.

„Eu nu te bag în biroul de credite, te bag în spital. Noi suntem înţelegători cu clienţii care au dificultăţi. N-ai bani, luăm un televizor, maşina. Ne descurcăm”, spune Arsenie, de meserie cămătar şi part-time recuperator.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
9 aprilie 2014 04:04

Alte articole

Vezi mai mult