Noi reguli la permis. Dacă pici traseul poţi conduce un an, cu condiţia să nu fii prins de poliţie

Modificări noi la Codul Rutier. Poliţia Română a introdus clauza “Treaba ta, noi nu ne băgăm” în ce priveşte conducerea fără permis. Aceasta prevede că dacă ai luat sala, dar ai picat traseul, poţi conduce un an, cu condiţia să nu te prindă niciun echipaj. Poliţiştii iau în calcul faptul că cei care au luat sala ştiu totuşi nişte semne şi nişte reguli de circulaţie, nu sunt complet inconştienţi, ca bicicliştii, de exemplu.

“Am stabilit ca şoferii care se află în această situaţie şi care au ghinionul să treacă pe lângă o maşină de poliţie să dea 3 flashuri scurte şi unul lung, ca să ştie colegii şi să-i lase în pace. Altfel, se face puşcărie, evident” spune agentul Valentin Dogaru de la Circulaţie.

Poliţiştii spun că imediat au sărit unii cu gura, că ar fi o capcană şi că de fapt dacă te prind, te pun să dai şpagă ca să nu intri la bulău, însă poliţiştii neagă cu vehemenţă: “Aţi văzut dumneavoastră poliţist de la Circulaţie să ia şpagă? La noi sunt doar băieţi serioşi”, a mai spus agentul Valentin Dogaru. Acesta le-a dat un ultim sfat celor care circulă fără să fi luat traseul: “Noaptea stingeţi farurile, ca să nu vă vadă poliţia”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
2 octombrie 2015 11:38
Citește mai mult despre: circulatie codul rutier permis sală traseu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult