Noi restricții. La nuntă au voie maxim două persoane: un mire și preotul!

Pandemia îi obligă pe români să-și schimbe și mai mult obiceiurile și tradițiile. Noile restricții intrate în vigoare săptămâna aceasta prevăd că la o nuntă au voie doar 2 persoane, dintre care unul trebuie să fie preotul, iar mirii trebuie să decidă care din ei va merge să-și pună cununiile și care va spune ”Da” prin telefon.

”Noua regulă a fost primită foarte bine de românii care vor să se căsătorească, pentru că în felul acesta mireasa poate sta acasă și se evită astfel o groază de cheltuieli inutile pe rochie, voal, flori, lumânâri pentru nași, buchetul și alte sute de asemenea prostii costisitoare. În schimb, mireasa poate să stea frumos acasă în pantalonii de trening, să spele vasele, și când sună preotul răspunde, zice Da și aia a fost”, explică Decebal Popescu, expert nunți.

În schimb, miresele sunt indignate: ”Dacă îl las pe al meu cu popa, ăla mi-l corupe și mă trezesc că în noaptea nunții vrea sex bisericesc, care și doare și costă bani”, spune Ilinca, tânără care vrea să se mărite.

În privința petrecerii de nuntă, preotul are voie să aleagă jumătate din cei 16 invitați și se poate opune oricărui nuntaș care i se pare păcătos, indiferent de cine a fost chemat la nuntă. Din cei 16, un loc e rezervat pentru țârcomnic, un loc pentru șoferul părintelui și un loc pentru ajutorul de țârcomnic, care care pachetele primite de părintele după nuntă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
16 decembrie 2020 14:44
Citește mai mult despre: nuntă preot

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult