Noi retrocedări: descendentul lui Terente I, Regele Bălţilor, cere înapoi bălţile bunicului

La Judecătoria Tulcea a fost depusă o cerere de retrocedare cu privire la averea lui Terente I, Rege al Bălţii între 1916 şi 1927. Documentul a fost semnat de principele Delian Vasili, un descendent direct al familiei regale din Balta Brăilei şi totodată nepotul preferat al Majestăţiile Sale Terente I al Bălţii.

 

Principele Delian s-a născut în 1974 iar la vârsta de 10 ani era deja exilat împreună cu familia sa de către autorităţile statului comunist, care l-au obligat să trăiască total izolat de lumea civilizată, adică într-un sat din Delta Dunării. Toate teritoriile stăpânite de bunicul său, Regele Bălţii, au fost confiscate în perioada războiului, fiind apoi anexate României în 1945 sub numele de Judeţul Tulcea.

Moştenitorul casei regale brăilene cere să i se recunoască descendenţa princiară şi dreptul său la tron, justificându-şi demersul cu argumentul penisului, care este uriaş, la fel ca cel al bunicului său. În paralel, el a făcut public un volum de versuri scrise de Terente în perioada sa de detenţie, intitulat sugestiv Tort de peşte. Este vorba de un volum de poezii postume aparţinând Majestăţii Sale Terente I, care o iubea cu înflăcărare pe regina Didina,
dedicându-i nenumărate versuri erotice, precum “Terente şi Didina / Se plimbă cu maşina”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
21 iunie 2010 11:35

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult